Roofing

Bij het renoveren van een plat dak worden eerst de oude dekstenen of dakrandprofielen verwijderd samen met het ingeslepen loketlood aan muren en schouwen.

Indien een plat dak met dakgrind wordt deze eerst afgevoerd.

De oude dakbedekking wordt verwijderd en de ondergrond zuiver gemaakt. Eventuele rotte planken of balken worden vervangen in geval van een houtconstructie.

Vervolgens wordt een onderlaag gebrand van 3mm dik met polyester bewapening. Deze is gebrand met de nodige overlappingen. In geval van een betoncontructie wordt er eerst nog een geperforeerde laag aangebracht alvorens de onderlaag te branden, dit om blaasvorming te voorkomen. Als de onderlaag gebrand is, wordt de lode afvoertap van 3mm dik ingebrand met zachte vlam.

Na de onderlaag wordt er een bovenlaag van 4mm gebrand voorzien van leislag en polyester bewapening, eveneens gebrand met de nodige overlappingen. Vervolgens worden de dekstenen teruggeplaatst of nieuwe aluminium dakrandprofielen. Muren en schouwen worden opnieuw ingeslepen en voorzien van loketlood. Afvoerbuizen worden teruggeplaatst.

Terug naar boven